Připravte se na SGE: Budoucnost vyhledávání!


Získejte náskok s SGE: Vyhledávání 2024!

Ilustrační obrázek umělé inteligence

Hledání jedné konkrétní informace na obsáhlé webové stránce může být vyčerpávající - psychicky i časově. Představte si asistenta poháněného pomocí AI, který celý text projde za Vás, zdůrazní klíčové body a dokonce odpoví na Vámi položenou otázku. Seznamte se s budoucností vyhledávání! Cesta, kterou se Google chystá vydat je SGE, neboli Search Generative Experience.

Výhody SGE

Koncept SGE zapojuje generativní AI, s níž se poslední dva roky lidstvo sžívá, a která se neustále vyvíjí. Google slibuje, že výsledky dostaneme hned - žádné dlouhé proklikávání a čtení, AI vše vyřeší za nás. Neviditelný pomocník, někdy ulhaný, ale mnohdy chytřejší než průměrný Homo Sapiens Sapiens, má přinést řadu nesporných výhod.

Pomocí SGE dostaneme rychlou odpověď na náš požadavek, ať už nás zajímá cokoli - tvorba webových stránek levně nebo standardní délka žížaly. Už žádný čas navíc strávený tím, že budeme luštit, zda je článek relevantní. SGE Vám dá rychlou odpověď.

Napadla Vás aktuálně nějaká otázka, na níž byste rádi okamžitou odpověď? I od toho je tady koncept SGE a jeho generativní AI. Jednoduše položíte otázkuSGE Vám dá odpověď zvýrazněnou v konkrétním odstavci stránky, na níž se informace nachází.

Ukázka výsledku vyhledávání SGE

Vliv na SEO

Koncept SGE přináší novou generaci vyhledávání. Zásadní otázkou však zůstává, jaký vliv bude mít SGE na SEO (o významu SEO jsme referovali na našem blogu již dříve)?

V současné době se vyhledávače mimo jiné soustřeďují na klíčová slova. Generativní AI schovaná v backendu SGE se však zaměřuje na konkrétní obsah související s hledaným výrazem. Techniky SEO se budou muset více zaměřovat na vytváření kvalitního všeobecného obsahu, který se přesně týká hledaného výrazu.

S tím, jak se hledané dotazy přibližují běžné konverzaci, SEO techniky mohou zahrnovat optimalizaci obsahu způsobem, jakým lidé přirozeně pokládají otázky. Stejně tak se SGE bude pravděpodobně více spoléhat na důvěryhodné stránky s vybudovanou autoritou a prezentovat výtažky z jejich odstavců. Budování kvalitních zpětných odkazů zůstane i nadále klíčové. Zkráceně lze říci, že SEO rozhodně nezmizí, nýbrž se bude muset adaptovat na nové podmínky.

Je však nutné zdůraznit, že koncept SGE je stále experimentální a zatím nebylo oficiálně ohlášeno, kdy bude vypuštěn na světlo světa. Nicméně se předpokládá, že to může být už v roce 2024, což platí pro Evropu. V USA se již touto dobou mohou uživatelé internetu při vyhledávání v Googlu s SGE setkat.

Jak se adaptovat na SGE?

Vlastníte webové stránky a chcete, aby i nadále zaujímali horní příčky výsledků vyhledávání? Neusněte na vavřínech a připravte se na příchod SGE. Pokud máte času na rozdávání, můžete se o téma hlouběji zajímat a přečíst si informativní manuál k SGE od Googlu. Pokud Vám však na samostudium a úpravu webových stránek moc času nezbývá, svěřte péči o svůj web některé ze společností, které se optimalizací a implementací SGE zabývají. Nicméně není třeba zbytečně panikařit. Poctivě se připravujme, ale nechme se překvapit, kdy Google koncept uvolní, a jak zásadní vliv na vyhledávání bude mít.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Získávejte důvěru uživatelů s cookies!

Zvyšte přístupnost webu a získejte více klientů!

Jak získat až 5x více zákazníků z placené reklamy na internetu? Ověřeno!